Woonklare Woningen

Kies voor een woonklare woning bij Troglo Village Origine.

Op drie prachtige kavels starten wij binnenkort met de bouw van woningen ontworpen door D~B architecten. De woningen zijn modern, energiebewust en voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid. Tegelijkertijd is het ontwerp streekeigen en passend in het glooiende landschap. Met veel ramen, zodat je ook ruimschoots van dit landschap kunt genieten. 

De kavels

WillemJan van D~B architecten (die overigens zelf ook in Troglo Village Origine komt wonen!) heeft voor Troglo Village Origine de huizen ontworpen. Waaronder ook het concepthuis. Het concepthuis wordt drie maal op verschillende kavels gerealiseerd. Vanwege het speelse landschap heeft de locatie van de kavel veel invloed op de unieke eigenschappen van het huis.

troglo village concepthuis kavel 8 impressie

Kavel 8

BESCHIKBAAR

Een ruime kavel (2.936 m2) op hellend terrein. Centraal op de kavel ligt een platform van ongeveer 1000 m² waarop het huis wordt gebouwd. De ruime salon is gericht op het oosten en heeft uitzicht over het bos. De keuken is op het zuiden gericht, met een glazen toegang. Aan deze kant betreed je ook de woning, via een stevig oplopend pad.

troglo village concepthuis kavel 9 impressie

Kavel 9

VERKOCHT

Een iets kleinere kavel, maar nog altijd  2200 m². Het huis wordt centraal op een plateau gebouwd. Aan de achterkant van de woning, in het westen, bevindt zich een oplopend talud. En aan de voorkant, het oosten en zuiden een aflopend talud. Vanuit de woning is er uitzicht over tientallen kilometers bos richting het zuiden. De toegang zit aan de westkant. Er zijn uitstekende mogelijkheden voor

aanbouw van een garage, atelier of meer kamers.

troglo village concepthuis kavel 10 impressie

Kavel 10

VERKOCHT

Een zeer ruime kavel waarvan ongeveer 1/3 deel uit bos bestaat, aan de west- en oostkant. Deze kavel heeft de meeste privacy, omdat het de laatste is aan de toegangsweg naar kavel 8, 9 en 10.  De toegang bevindt zich aan de westkant. Daardoor zijn er tal van mogelijkheden voor aanbouw van een garage, atelier of meer kamers.  De ramen kijken richting het oosten en zuiden. Vooral richting het zuiden kun je zeer ver uitkijken.

 

Troglo Village Overzichtskaarat

De locaties

Troglo Village Origine is opgedeeld in 11 kavels. Op kavels 8, 9 en 10 worden de woonklare woningen gebouwd. Op de overzichtskaart hiernaast zie je de locatie van deze woningen.

 

Benieuwd naar de andere bewoners?

De bouwplannen

Op de hierboven beschreven kavels zal het concepthuis gebouwd worden. Een fijne, ruime woning met veel natuurlijke materialen, licht en weidse uitzichten. 

Het concepthuis

Gebouwd op kavels 8, 9 en 10

Voor een waardevast huis is het van belang om te voldoen aan moderne ecologische eisen. Er wordt dan ook duurzaam gebouwd. Bij de bouw wordt rekening gehouden met een minimale belasting voor het milieu door met natuurlijke, streekeigen materialen te werken. Ieder huis heeft een eigen terras en parkeerplaats, maar wordt verder omgeven door een natuurtuin met veldbloemen, waarmee we bijen-, vlinder- en vogelpopulaties een leefgebied geven. Erfscheidingen willen we vermijden, liever zoeken we naar andere mogelijkheden om uw eigen terrein te markeren. Of uw terrein is gewoon onderdeel van de kleurrijke bloemenprairie, dat kan natuurlijk ook.

Het huis zelf biedt voldoende ruimte om al je woonwensen te verwezenlijken. Dankzij de slimme isolatie blijft het ’s zomers heerlijk koel binnen en in de winter juist lekker warm. Dankzij de grote raampartijen heb je ook binnen het gevoel door de natuur omringd te zijn.

Duurzaamheid

Er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen, het huis is energiebewust en ingepast in het landschap.

De woning

De woning heeft een oppervlakte van 108 m2, is gebouwd met gecertificeerd hout en heeft veel grote glazen ramen.

Ontwerp

Streekeigen en optimaal ingepast in het landschap. Het concepthuis is waardevast, stijlvast en duurzaam.

Impressies

Technische details

Eigenschappen

Hoog rendementsglas

Gecertificeerd hout

Ventilatiesysteem met warmteterugwinning

Thermostatische douchemengkranen

Goede thermische isolatie

Aansluiting voor elektrische auto/fiets

Zonnepanelen (optioneel)

Bouw

Ons concepthuis op Troglo Village wordt gebouwd met hout-skeletbouw.

Hout is het meest milieuvriendelijke bouwmateriaal. Herbruikbaar, duurzaam en het absorbeert CO2 uit de omgeving. Het isoleert thermisch en we gebruiken hout uit de directe omgeving. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, biedt hout optimaal weerstand aan slechte weersomstandigheden. Geen scheur of verzakking zijn te verwachten met hout-skeletbouw. Een zeer bestendige en charmante vorm van architectuur!

In Frankrijk moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan een vastgestelde standaard van isolatie. Deze standaard is nergens ter wereld zo hoog. Ook het concepthuis wordt daarom dubbel geïsoleerd en voldoet qua wand- en dakisolatie, verwarming, ventilatie, waterverwarming, materiaalkeuze, etc. aan normen die perfect passen binnen de strengste regels die gelden. Hiermee respecteren we de natuur optimaal, met een verantwoorde blik op de toekomst.

Ook het groendak, de zonnepanelen, de warmtepompinstallatie (voor uiterst zuinige verwarming) én koeling onderstrepen de hoge mate van duurzaamheid. Mooi meegenomen is dat deze techniek ook een zeer comfortabele woonbeleving garandeert.

Gevelaanzichten

Bouwtekeningen

Meer informatie over het concepthuis?

Neem contact met ons op, wij vertellen je met liefde alles over dit concepthuis. Architect WillemJan heeft namelijk ook zelf zijn droomhuis laten bouwen op kavel 2.

Word jij onze toekomstige buur?

Kan jij niet wachten om het concepthuis in Troglo Village Origine te bewonen?