OVER ONS

Troglo Village Origine is een modern, kleinschalig, ecologisch nieuwbouwproject voor de rustzoeker. In het charmante dorp Perpezac le Blanc, gelegen in het ongerepte departement Corrèze in het zonnige zuidwesten van Frankrijk, liggen 11 kavels op een heuvelachtig terrein van maar liefst 5 hectare. 5 Kavels zijn inmiddels verkocht, 6 kavels zijn nog te koop. Deze kavels hebben een volledige infrastructuur en zijn klaar om direct bebouwd te worden.

Ons verhaal, onze visie

Stelt u zich eens voor…

Een plek waar de horizon rustig en vredig is. Een golvend landschap met vruchtbare grond onder een doorgaans strakblauwe hemel. ’s Nachts is een schitterende sterrenhemel zichtbaar omdat er nauwelijks lichtvervuiling is. Een plek waar je rustig kunt leven op het ritme van de seizoenen. In een land met een rijke cultuur op het gebied van tafelen en wijnen. Je kunt dwalen door de dorpen en het landleven absorberen.

Geruis van snelwegen bestaat hier niet en je struikelt niet over toeristenmassa’s. Het is een uiterst veilige plek: dun bevolkt, maar ons-kent-ons. Nauwelijks criminaliteit en met het oog op klimaatverandering een gunstige ligging, Je woont hier in rust en harmonie met de natuur. De zomers zijn heerlijk warm en nodigen uit tot het buitenleven, tegelijkertijd blijft het binnenshuis aangenaam koel. Wandelaars en (elektrische) fietsers komen hier volop aan hun trekken. Neergestreken in dit land kun je je laten leiden door de droom van een eigentijdse wijze van leven. 

Troglo Village Origine

 

 

Deze droomplek bestaat: Troglo Village Origine. Een paradijselijke plek die wij Origine hebben genoemd, naar vertrekpunt, basis en bron. Het is een originele, eigen plek om met vrienden te zijn. Het is een thuishaven om graag naar terug te keren en van daaruit te ontdekken en opnieuw geïnspireerd te raken. 

Het dorpje Perpezac le Blanc, in het zuidwesten van de Corrèze, herbergt Troglo Village Origine. Troglo Village Origine is een modern, kleinschalig ecologisch nieuwbouwproject voor de rustzoeker. Gelegen op een zuidoostelijke helling net buiten het charmante dorp Perpezac le Blanc, in het idyllische landschap van het departement de Corrèze in het zuidwesten van Frankrijk.

Op een terrein van 5 hectare liggen 11 bouwkavels, afwisselend vlak en hellend, variërend van 2200 tot 6800 m2 . De huizen zijn zo geplaatst dat het uitzicht vrij blijft.  En voor zover er toch op een ander huis uitgekeken wordt, heeft dat ook een groen aanzicht: alle huizen hebben een groen vegetatiedak. De natuurbeleving staat centraal. De moderne huizen zijn in harmonie met de omgeving: ze zijn vormgegeven zoals de vele ‘granges’ in het landschap landschap. Een open en ietwat ruige natuurbeleving.

De keuze van materialen is milieubewust en met respect voor de streekeigen traditie. De kavels zijn groot, wat de privacy optimaal waarborgt. En bieden daarmee volop mogelijkheden tot het aanleggen van bijvoorbeeld een eigen zwembad. En met glasvezel internetverbinding blijven we in supersnel contact met de hele wereld.

 En dit alles is binnen één dag reizen vanuit Nederland te bereiken. Je begrijpt vast onze verwondering en verknochtheid aan deze plek. Een plek waar ook jij onderdeel van kunt worden.  

Wie ben jij?

 

Je zoekt een huis in Frankrijk. Geen opknapper, maar een door een architect ontworpen moderne woning. Je vindt het belangrijk dat de woning milieuvriendelijk, ecologisch en energiebewust is. Maar tegelijkertijd van alle gemakken voorzien, streekeigen en onderhoudsarm. Je wilt een vrijstaand huis met uitzicht op veel groen in een heuvelachtige en rurale omgeving. Bovenal; je bent op zoek naar een (tweede) huis waar je kunt wonen in de natuur, comfort, vrijheid en rust.

Wie zijn wij?

 

De Nederlandse ondernemer Han van Geest ontdekte deze plek ruim 30 jaar geleden bij toeval. Een plek waar hij terug naar zijn ‘roots’ kwam en zich verbonden voelt met zijn voorvaderen. En hij vond er zijn tweede thuis. Een aantal jaar geleden kwam hij in contact met de Nederlandse architect WillemJan Droog van D~B architecten. Ook WillemJan heeft Troglo Village Origine niet meer los kunnen laten. De huizen in Troglo Village Origine zijn ontworpen in samenspraak met Han en WillemJan. Ook WillemJan heeft er zijn eigen tweede thuis gebouwd. Beide heren staan jou graag te woord over dit prachtige nieuwbouwproject! 

Meer weten?

We hopen dat jouw nieuwsgierigheid naar Troglo Village Origine is gewekt en nodigen je graag uit om op deze website meer te lezen. Wil je ons persoonlijk spreken om jouw vragen te beantwoorden?