De locatie

Troglo Village Origine ligt op een ronduit prachtige plek in het groene heuvellandschap van de Corrèze. Centraal gelegen in Frankrijk is de Corrèze het departement dat samen met de Creuse en de Haute-Vienne de regio Limousin vormt.

E

OMGEVING

Troglo Village Origine ligt in een sterk afwisselend landschap met heuvels en valleien, bossen, akkers en weilanden. De opeenvolging van heuvels zorgt elke keer weer voor een verrassend en prachtig panorama.

E

KLIMAAT

De Corrèze kent een uitgesproken landklimaat. Dat betekent zomers vol zon en prachtig voor- en najaarsweer waar buiten zitten in november en februari geen uitzondering is. En de winters zijn over het algemeen zacht.

E

BEREIKBAARHEID

Troglo Village Origine ligt op zo’n 1000 km afstand van Utrecht. Het is goed bereikbaar met de auto, grotendeels via tolvrije snelwegen. Daarnaast is het ook per trein en vliegtuig goed bereikbaar. 

 

De omgeving

Het landschap rondom Troglo Village Origine is heuvelachtig en afwisselend. Het biedt kronkelende beekjes en rivieren, die zich door groene valleien banen, omzoomd door uitgestrekte bossen, akkers, weilanden en pittoreske dorpjes. Eén van die dorpjes, Perpezac le Blanc, in het zuidwesten van de Corrèze, herbergt Troglo Village Origine. Het dorp heeft een 12-eeuws kerkje,  hotel / café & restaurant  en een bakker die zijn brood nog op authentieke wijze in een houtoven bakt.

Troglo Village Omgeving Kaart

Centraal gelegen

Centraal gelegen in Frankrijk is de Corrèze het departement dat samen met de Creuse en de Haute-Vienne de regio Limousin vormt. Het gebied ligt op de grens van Midden- en Zuid-Frankrijk, ongeveer 400 km onder Parijs.

Troglo Village Locatie

Natuur

Troglo Village Origine baadt in een oase van rust, stilte, groen en natuur. Ook eromheen blijven we dit mooie landschap tegenkomen. In het zuidwesten van de Corrèze vind je vooral agrarische landschappen. Er zijn weilanden met bruine Limousin runderen en kleine akkers met maïs en graan. Meer naar het noordoosten vind je een bosrijke omgeving. Er zijn veel kleine bospartijen met walnotenbomen en  ‘boerengeriefhout’ voor bosbouw. Prachtige gebieden om te wandelen en fietsen. 

Troglo Village Omgeving Zien

Historie

De regio kent een rijke geschiedenis Er zijn grotten met prehistorische tekeningen (Lascaux) en rotswoningen. Ook zijn er schilderachtige kastelen te bewonderen en overal op het platteland liggen charmante Middeleeuwse dorpjes verspreid. Veel van die dorpen behoren tot de mooiste van Frankrijk en zijn vaak nog authentiek gebleven. Vaak met kleine winkeltjes en ‘artisans’ en allemaal nog met een eigen gemeentehuis en volwaardig college. 

Troglo Village Landscape with road

Authentieke dorpen

Terrasson heeft een prachtige openbare tuin en ligt sprookjesachtig aan de rivier de Vézère, waar op en rond de brug de wekelijkse markt plaatsvindt. St.Robert organiseert elke zomer een festival voor klassieke muziek en Pompadour heeft behalve een kasteel ook een paardenrenbaan. In Lissac biedt het Lac du Causse watersportmogelijkheden. Ten slotte is Brive-la-Gaillarde is de dichtstbijzijnde grote stad met een aangenaam winkelcentrum.

Het klimaat

De Corrèze is een vrij breed departement. In het noordoosten bevinden zich de uitlopers van het hooggelegen gebied Centraal Massief. Maar in het zuidwesten (waar Troglo Village Origine zich bevindt) zijn de heuvels niet hoger dan 400 meter.

We vinden er dus een uitgesproken landklimaat. Dit betekent een zomer vol zon en prachtig voor- en najaarsweer. Van februari tot november kunt u heerlijk buiten zitten. De winters zijn over het algemeen zacht.

Doordat de luchten meer dan gemiddeld helder zijn en er nauwelijks lichtvervuiling in de regio is, kun je bovendien vaak genieten van prachtig heldere sterrenhemels!

Bereikbaarheid

Troglo Village Origine ligt op zo’n 1000 km afstand van Utrecht. Het is goed bereikbaar met de auto, grotendeels via tolvrije snelwegen. De autorit duurt zo’n 8 uur. Daarnaast is het ook per trein en vliegtuig goed bereikbaar. 

E

Auto

De meest logische route vanuit Nederland is via de autoweg naar Parijs en vervolgens Orléans, Châteauroux, Limoges en Brive. Brive is bovendien het kruispunt van de N-Z autoweg A20 en de O-W autoweg A89. 


Via de snelweg zijn er ook goede verbindingen met Bordeaux, Toulouse en Clermont-Ferrand/Lyon. Allemaal goed onderhouden snelwegen door  mooie streken.

E

Trein

Misschien nog wel sneller dan met de auto bereik je Troglo Village Origine met de trein. Met de TGV ben je zo in Parijs. De reistijd tussen Rotterdam en Parijs bedraagt slechts 2,5 uur. Daar stap je vervolgens in de “Capitole” naar Brive die elke twee uur vertrekt en er zo’n 4,5 uur over doet.

De totale reistijd bedraagt nog geen 7 uur.

E

Vliegtuig

In het voorjaar tot en met het najaar en rond de kerst zijn er bijna dagelijks vluchten van Rotterdam naar Bergerac met Transavia. De vlucht duurt ca. 1h20 min, en de rit van Troglo Village Origine naar het vliegveld duurt ongeveer net zo lang. 

 Vanaf het nieuwe vliegveld Brive-Souillac en het nabij gelegen vliegveld van Limoges gaan vluchten naar Londen en Parijs.

Interesse?

Zie je jezelf na het lezen over de prachtige omgeving al helemaal wonen in Troglo Village Origine? Neem dan eens een kijkje bij de beschikbare woningen!